IPR Gaalassa juhlittiin

1/2016 3.3.2016
jaaskinen vahasalo harkonen.jpg
Suomen ensimmäistä IPR Gaalaa juhlittiin 29. tammikuuta 2016 Hankenilla.

Annette Kur

Juhlatilaisuuden avasi professori Annette Kurin katsaus EU:n ja tekijänoikeuden tulevaisuuteen. Komission joulukuussa 2015 julkaisemat tavoitteet sisämarkkinoiden kehittämiseksi ovat kunnianhimoisia.  Kur pohti puheenvuorossaan, ollaanko nyt luomassa yhteistä ”union tekijänoikeutta” ja hän toivoi, ettei hyvän alun jälkeen mentäisi takaisin omiin poteroihin. Suuryritykset ovat yleensä keränneet suurimman taloudellisen hyödyn, mutta tulevaisuutta ei voi jättää pelkästään markkinoiden sanelemaksi. IPR-uudistukset on saatava toimimaan ja se on meidän kaikkien yhteinen asia.  

Niilo Jääskinen ja Niklas Bruun

Niklas Bruun ojensi vuoden IPR-teko palkinnon hallintoneuvos Niilo Jääskiselle. Euroopan unionin tuomioistuimen julkisasiamiehen roolissa vuosina 2009-2015 Jääskinen on ollut keskeisenä vaikuttajana useissa immateriaalioikeuden kannalta keskeisissä tuomioistuinratkaisuissa.

Haarmannin tuotantoa (Kuva: Soile Manninen)

Vuoden IPR-henkilönä palkittiin Pirkko-Liisa Haarmann. Haarmannin nimen tuntevat tällä alalla kaikki. Hänen kädenjälkensä on näkynyt immateriaalioikeuteen liittyvässä lainvalmistelussa ja tuomioistuimissa hän on ollut ratkaisemassa useita ennakkotapauksia. Haarmann liikkuu suvereenisti kaikilla IPR:n alueilla. Tämä laaja-alaisuus on näkynyt myös hänen tekemissään oppikirjoissa ja Haarmannia voidaan pitää edelleen alan johtavana auktoriteettina. Pirkko-Liisa Haarmann ei valitettavasti päässyt IPR Gaalaan vastaanottamaan palkintoa, mutta Niklas Bruun on toimittanut  palkinnon hänelle henkilökohtaisesti.

Olli Pitkänen, Heidi Härkönen ja Emilia Lasanen

Tutkimusjohtaja Olli Pitkänen sai ojentaa Vuoden IPR-innovaatio -palkinnon Suomen Muotioikeuden yhdistykselle. Yhdistys palkittiin hienosta ajatuksesta yhdistyksen taustalla ja onnistuneesta jäsentenkeräyskampanjasta sekä aktiivisuudesta. Palkinnon vastaanottivat yhdistyksen kantaviin voimiin kuuluvat Heidi Härkönen ja Emilia Lasanen. Yleisöäänestyksen ykkköseksi nousseen yhdistyksen puheenjohtajana toimiva Härkönen kiitti puheenvuorossaan erityisesti yhdistyksen jäseniä, sillä ilman heitä tällaista toimintaa ei olisi.

Raija Vahasalo

Suomen Tekijänoikeudellinen Yhdistys palkitsi Vuoden tekijänoikeusteko-palkinnolla Raija Vahasalon.  Yhdistyksen puheenjohtaja Jukka Liedes kertoi, että palkinto myönnetään poikkeuksellisen merkittävistä toimista tekijänoikeudellisten asioiden edistämiseksi. Vahasalo toimi pitkään kansanedustajana ja sivistysvaliokunnan puheenjohtajana, ja hän oli mukana vaikuttamassa useisiin tekijänoikeuteen liittyviin lainsäädännöllisiin muutoksiin. Kiitospuheessaan Vahasalo toivoi, että tekijänoikeudesta pidettäisiin huolta ja huolehdittaisiin myös siitä, että tekijänoikeusasioilla on koko kansan tuki.

Markus Myhrberg ja juhlakansa

Malja IPR Gaalalle nostettiin seremoniamestari Markus Myhrbergin johdolla.

Arimo Mustonen

Alkuillan viihdeosuudesta vastasi stand-up koomikko Arimo Mustonen.

Ilkka Rahnasto

IPR University Centerin kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Ilkka Rahnasto kertoi lyhyesti mistä idea IPR Gaalan järjestämiseen syntyi.

IPR Gaalan illalliset

Hankenin Foajé täyttyi sadan juhlavieraan puheensorinasta.

Budget Lounge

Illan musiikista vastasi Budget Lounge ja bändin vierailevat solistit Hannele Huuskonen ja Villeheikki Huuskonen.

Kiitokset kaikille juhliin ja sen järjestämiseen osallistuneille!

IPR Gaala järjestettiin yhteistyössä seuraavien tahojen kanssa:

STY Suomen teollisoikeudellinen yhdistys ry

Suomen Anti-piratismi yhdistys

Suomen tekijänoikeudellinen yhdistys

Suomen AIPPI

Yritystukijat:

Asianajotoimisto Borenius

Fiskars Oyj

Asianajotoimisto Lexia

Nokia Oyj

Papula-Nevinpat

Asianajotoimisto Roschier

Aiheet: Haastattelut, Muut
Share: